Vær tryg, når du vælger privat udlejer

Publiceret af Findsted / 10/04/2017 / Generelt / 0 Kommentarer

Mange foretrækker at leje sig ind hos boligselskaber, fordi de er utrygge ved private udlejere. Det kan imidlertid være svært at få en lejlighed i et boligselskab, for der er ofte lang ventetid. Derfor kan det være nødvendigt at søge mod en privat udlejer, og det er der ikke nødvendigvis noget galt med. Hovedparten af private udlejere er ærlige mennesker, men derfor kan det stadig være en god idé at tage forholdsregler.

Lav lidt research

Det kan altid være en god idé at lave lidt research på en udlejer – ligegyldigt og det er en privat udlejer eller et boligselskab. I mange tilfælde kan du finde oplysninger ved en simpel søgning på Google.

Se om du kan finde oplysninger om din nye udlejer, så du ved om du skal være på vagt, eller om andre anbefaler udlejeren.

Hav beviserne i orden

Der opstår oftest splid med private udlejere, når en bolig skal fraflyttes. Her kan der opstå uenigheder om eksempelvis indskuddet.

Hvis du vil undgå at hæfte uretfærdigt for fejl eller skader, skal du sørge for at tage billeder af alle fejl og mangler i lejligheden. Send disse billeder til udlejeren med et anbefalet brev indenfor 14 dage fra indflytningen. På den måde kan du ikke blive tvunget til at betale for reparationer af ting, som allerede var i stykker, da du flyttede ind. Husk på, at du aldrig er forpligtet til at efterlade lejligheden i bedre stand, en da du flyttede ind.

Husk at lejeren næsten altid får medhold

Skulle en uenighed med din udlejer ende i retten, bør du være opmærksom på, at lejeren næsten altid får medhold. Det skyldes, at lejer ses som den svage part, og dermed er vores retssystem fokuseret på at beskytte lejerens rettigheder.

Udlejer ved også udmærket dette, og derfor vil udlejer stort set altid ønske at indgå forlig privat fremfor at tage en sag i retten.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Efterlad et svar

Din email bliver aldrig offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret *