Sådan får du det bedre med dig selv

Publiceret af Findsted / 25/07/2018 / Generelt / 0 Kommentarer

Mange danskere lider at selvværdsproblemer, hvilket kan være til gene for hverdagens gang. Som oftest medfører selvværdsproblemer, at man ikke kan hvile i sig selv, da man er utilfreds med sig selv. Det er problematisk, at en del danskere ikke føler, de er gode nok.

 

Giv en hjælpende hånd

Når selvværdet er i bund, kan det være en god idé at hjælp andre. Det kan man gøre ved for eksempel at hjælpe moren med barnevogn ud af toget, hjælpe den ældre herre med indkøbsposer ud i bilen, osv. På denne måde kan man opnå taknemmelighed og anerkendelse fra andre personer, som netop vil påvirke eget selvværd positivt. Finder man glæde i disse dagligdags hjælpsomheder, kan man med fordel investere fast tid inden for frivilligt arbejde. På den måde kan man hjælpe andre, samtidig med at man øger følelsen af sit værd.

Hvil i dig selv

Mange selvværdsproblemer bunder i, at man ikke kan hvile i sig selv. Det kan for eksempel gøre sig gældende, hvis man ofte befinder sig i grupper af mennesker, hvoraf nogle er særligt dominerende. Hvis man lærer at sige fra, når der er noget, man ikke har lyst til, så vil man gradvist lære at hvile mere i sig selv. Det kan også gøre sig gældende, når der tales om holdninger. I stedet for at holde sin egen mening inde, bør man lade sig selv få taletid og dermed sige, hvad man mener. Dette gør både, at man får mere respekt for sig selv, men andre vil også opnå respekt for en, da man tør kendes ved sine holdninger.

Accepter de små ting eller gør noget ved det

I stedet for at gå og skamme sig over elementer ved sig selv, bør man finde fred med det eller gøre noget ved det. Det kan hjælpe at google problemet, så man kan se andre personer døje med samme problem som en selv. Det er altid rart at vide, at man ikke er alene, hvad end problemet er akne, behåring eller noget tredje. På denne måde kan man lære at acceptere de ”fejl”, man synes, at man har. Er man meget generet i dagligdagen over et problem, som man ikke ser sig selv acceptere, kan man i stedet undersøge forskellige løsninger på problemet. Består problemet i, at man lider af hårtab, kan man kontakte Poseidon Klinikken, er problemet akne eller ar, kan man kontakte en skønhedsklinik osv. Uanset problem er der hjælp at hente; så er det til stor gene i hverdagen, og forhindrer det en i at hvile i sig selv, kan man med fordel hente hjælp for at opnå større selvværd. Ellers bunder godt selvværd i at stå ved sig selv, herunder sine holdninger som nævnt i artiklen – og føle sig værdsat af andre, som man blandt andet kan opnå ved en give en hjælpende hånd i hverdagens udfordringer.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Efterlad et svar

Din email bliver aldrig offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret *