Guide: Sådan skriver du skødet selv

Publiceret af Findsted / 24/07/2017 / , , / 0 Kommentarer

Når du køber et nyt hus, så får du ligesom med andre køb en kvittering, hvilket kaldes for et skøde når det er en bolighandel. Måden at huset juridisk bliver dit, er ved at både dig og sælger underskriver skødet for ejendommen. Når skødet er underskrevet og pengene er overført, så bliver skødet uploadet til den digitale tinglysning.

Normalt har man en boligadvokat til at stå for at skrive skødet for en, men det er muligt at lave det selv.

I denne guide vil du lære hvordan du skriver skødet på din nye ejendom selv.

Hvad skal skødet indeholde?

Da skødet er dit bevis for at du har købt ejendommen, så er der nogle faste ting, som skal stå i skødet.

Skødet skal indeholde følgende oplysninger:

  1. Både dine og sælgerens oplysninger skal stå i dokumentet.
  2. Der skal stå hvad det er, som du køber. Her er det vigtigt at alle de ting i huset, som følger med også står i skødet. Hvis ikke alt er oplyst, så kan du ikke kræve genstandene senere.
  3. Boligens nuværende tilstand skal være oplyst, og hvad sælger er forpligtiget til at reparere, hvis der findes problemer med boligen på et sendere tidspunkt.
  4. Betalingsdato skal være oplyst.
  5. Overtagelsesdato skal være oplyst.
  6. Den totale købesum skal være oplyst.
  7. Alle øvrige omkostninger skal være oplyst.
  8. I skal skrive under på skødet.

 

Udgifterne til tinglysning

Når du skal tinglyse boligen, så er der nogle faste omkostninger, som du skal betale. Du skal betale 1.400 kr. i et fast beløb, samt 0,6 % af købesummen. Disse skal betales uanset om du laver skødet selv eller har en boligadvokat til det.

Måden du tinglyser din ejendom er ved at logge på tinglysning.dk med dit NemID, og herefter uploade skødet. Hvis ikke du får tinglyst ejendommen hurtigt, så risikere du at sælgerens kreditorer kan overtage huset, hvis han ikke kan betale sin gæld til dem.

 

Pas på: Små fejl kan have store konsekvenser

Hvis du selv vil følge guiden og lave dit eget skøde, så kræver det at du har erfaring med at skrive juridiske dokumenter, da det ellers kan koste dig dyrt. Små fejl, kan betyde store ændringer i aftalen.

Du har ikke nogen sikkerhed, når du selv skriver skødet, hvilket betyder at du selv hæfter på alle fejl. Hvis du derimod har en boligadvokat til at lave skødet, så har han dækket ind af en ansvarsforsikring, som dækker alle fejl.

En dygtig boligadvokat med kan skrive hele skødet for dig, hvor du er garanteret at det er korrekt, samtidig med at du kan få rådgivning til at få den bedst mulige aftale. Hvis du vil læse mere om hvordan du får en fast lav pris på skødeskrivning, så kan du læse mere her.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Efterlad et svar

Din email bliver aldrig offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret *